آموزشی

استخراج ارزهای دیجیتال آری یا نه؟ فوت و فن ها و نکات ضروری

استخراج ارزهای دیجیتال آری یا نه؟ فوت و فن ها و نکات ضروری

آیا با استخراج ارزهای دیجیتال آشنایی دارید یا تا به حال به این فکر افتاده اید که وارد حوزه ماینینگ شوید اما نمی دانید چگونه شروع کنید؟ اگر اینطور است با ما همراه شوید تا با مفهوم استخراج ارزهای دیجیتال، سخت افزارهای آن و چگونگی ورود به این حوزه بیشتر آشنا شوید.

 

مقایسه سخت‌افزارهای استخراج ارزهای دیجیتال

تا الآن که در حال نگارش این مقاله هستیم بهترین سخت‌افزارهای استخراج ارزهای دیجیتال ازنظر تناسب قیمت با میزان هش تولیدشده و همچنین میزان مصرف برق به‌صورت زیر هستند:

AntRouter R1
 

 استخراج ارزهای دیجیتال آری یا نه؟ فوت و فن ها و نکات ضروری

ظرفیت اعلام‌شده توسط شرکت:

5.5GH/s

مصرف برق:

50 وات

وزن:

یک پوند

راهنما:

دارد

میزان تقریبی استخراج بیت کوین در هرماه:

0.00001058

 

Antminer S9
 استخراج ارزهای دیجیتال آری یا نه؟ فوت و فن ها و نکات ضروری
ظرفیت اعلام‌شده توسط شرکت:

13.5TH/s 

مصرف برق:

0.1J/GH

وزن:

شانزده پوند

راهنما:

دارد

میزان تقریبی استخراج بیت کوین در هرماه:

0.3603

 

 

BPMC Red Fury USB
     استخراج ارزهای دیجیتال آری یا نه؟ فوت و فن ها و نکات ضروری

  

ظرفیت اعلام‌شده توسط شرکت:

2.5GH/s

مصرف برق:

1W/GH 

وزن:

1.6 اونس

راهنما:

دارد

میزان تقریبی استخراج بیت کوین در هرماه:

0.00006672

قبل از اینکه سر اصل مطلب برویم اشاره به چند نکته ضروری است:

قبل از اینکه به ادامه مطلب بروید و با جزییات استخراج ارزهای دیجیتال آشنا شوید لازم است چند نکته را یادآوری کنیم. اول اینکه همه کاربران موجود در شبکه بیت کوین ماینر نیستند! اغلب کاربران برای انتقال ارز دیجیتال به یکدیگر از این شبکه استفاده می‌کنند اما اگر شما جزء ماینرها هستید احتمالاً سخت‌افزارهایی که در بالا به شما معرفی کردیم کارتان را راه می‌اندازند. اگر می‌خواهید به استخراج ارزهای دیجیتال به‌عنوان شغل دوم نگاه کنید باید این را در نظر داشته باشید که فعلاً تخمین زدن درصد موفقیت بسیار سخت است چراکه این حوزه کاری، بسیار رقابتی است. اگر ماینینگ را برای تفریح انجام می‌دهید و سودی که به دست می‌آورید برایتان مهم نیست یا اینکه می‌خواهید برای رضای خدا امنیت شبکه بیت کوین را تأمین کنید که بسم‌الله؛ مطمئن باشید از انجام این کار لذت می‌برید. ناگفته نماند اگر جایی زندگی می‌کنید که برق گران نیست و آن‌قدر دستتان به دهنتان می‌رسد که بتوانید هزینه سخت‌افزارهای ماینینگ را بدهید می‌توانید از انجام این کار سود خوبی به دست آورید.

اگر می‌خواهید به ازای قدرت ماینینگ ثابت، بیت کوین بگیرید اما حس و حال گرفتن سخت‌افزار و تنظیم آن را ندارید می‌توانید قرارداد ماینینگ بتعمیر.

ابزار دیگری که طرفدار زیادی دارد، کارت‌های اعتباری بیت کوین است؛ دقیقاً مثل همین کارت‌هایی که ما داریم و به‌شتاب هم متصل است. با تعمیر کارت بیت کوین می‌توانید از طریق بیت کوین در کارتتان پول بریزید.

ماینینگ (استخراج) بیت کوین چیست؟

ماینینگ بیت کوین مثل یک صحنه رقابت است که در آن هرکسی با تمام نیرو وارد می‌شود تا جایزه بیشتری ببرد. در بستر شبکه بیت کوین، ماینرها وظیفه تأیید تراکنش‌ها و اعتبارسنجی آن‌ها را دارند. با این کار دیگرکسی نمی‌تواند کلاه‌برداری کند و شبکه ایمن می‌شود. حالا اینکه هر ماینر بتواند چقدر بلوک‌های جدیدی را کشف کند به میزان قدرت محاسباتی‌اش بستگی دارد که قدرت سخت‌افزارش آن را تعیین می‌کند. هرقدر سخت‌افزار بهتری داشته باشید، قدرت محاسباتی بیشتری دارید و درنتیجه بلوک‌های بیشتری می‌توانید استخراج‌کنید. منظور از قدرت محاسباتی چیست؟ هر ماینر باید برای استخراج بلوک جدید مسئله ریاضی خاصی را حل کند که میزان پیچیدگی آن به تعداد ماینرهای موجود در هر شبکه بستگی دارد. هرقدر تعداد رقیب‌ها بیشتر باشد مسئله‌های داده‌شده سخت‌تر است و درنتیجه قدرت سخت‌افزاری ماینرها باید بیشتر باشد. هر تراکنش که ثبت می‌شود؛ یک رکورد به دفتر عمومی بیت کوین اضافه می‌شود. این دفتر عمومی بلاک چین نامیده می‌شود. هرقدر رکوردهای بیشتری در این دفتر ثبت کنید قدرت بیشتری در شبکه ‌دارید. هرقدر قدرت بیشتری داشته باشید جایزه‌ای که برای تأیید تراکنش‌ها و کشف بلوک‌ها (پاداش بلوک) می‌گیرید بیشتر است.

استخراج ارزهای دیجیتال آری یا نه؟ فوت و فن ها و نکات ضروری

سخت‌افزارهایی که برای استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین استفاده می‌شود:

پردازشگر مرکزی (CPU)

وقتی‌که هنوز بیت کوین نوپا بود؛ استخراج ارزهای دیجیتال کار بسیار ساده‌ای بود و نیاز به تقلای زیادی نداشت. آن زمان تنها راهی که برای استخراج ارزهای دیجیتال وجود داشت استفاده از پردازشگرهای مرکزی یا همان ‌سی‌پی‌یو بود اما الآن فناوری این نوع ارزها آن‌قدر پیشرفت کرده که اگر رایانه یا لپ‌تاپتان را تا قیام قیامت هم روشن بگذارید یک سکه سیاه هم نصیبتان نمی‌شود.

کارت گرافیک (GPU)

تقریباً یک سال بعد از ظهور بیت کوین، کاشف به عمل آمد که کارت‌های گرافیک قدرتمند می‌توانند از پس ماینینگ بیت کوین برآیند. این باعث شد قواعد بازی تغییر کند. سی‌پی‌یوها جای خود را به کارت‌های گرافیک دادند چون این کارت‌ها می‌توانستند با سرعت بیشتر و مصرف برق کمتر به استخراج ارزهای دیجیتال بپردازند.

اگرچه از تمام کارت‌های گرافیک معاصر می‌توان برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده کرد اما تجربه نشان داده کارت‌های AMD نسبت به مارک Nvidia بهتر عمل می‌کنند و کارت ATI Radeon HD 5870 مقرون‌به‌صرفه‌ترین کارت گرافیک موجود است.

FPGA

شاید این اسم کمتر به گوشتان خورده باشد. FPGA معادل آرایه دریچه‌ای برنامه پذیر میدانی است. پیشرفت‌هایی که درزمینه ارزهای دیجیتال صورت گرفت باعث شد تولیدکنندگان به فکر این بیفتند که سخت‌افزاری مختص ماینینگ وارد بازار کنند. انتقال وظیفه ماینینگ به این سخت‌افزارها مثل وقتی‌که از سی‌پی‌یو به جی‌پی‌یو نقل‌مکان شد سروصدا به پا نکرد. سرعت اف‌پی‌جی‌اِی خیلی سریع‌تر از سی‌پی‌یو و جی‌پی‌یو نیست اما کار با این نوع سخت‌افزار راحت‌تر بوده و برق کمتری مصرف می‌کنند.

کارت گرافیکی که قدرت محاسباتی برابر با 600 مگاهرتز در ثانیه دارد تا 400 وات برق مصرف می‌کند درصورتی‌که یک FPGA قدرتی معادل 826 مگاهرتز بر ثانیه دارد و تنها 80 وات برق مصرف می‌کند.

ایسیک (ASIC)

در حال حاضر ماینرهای ایسیک در دنیا سروصدا به پا کرده‌اند. ASIC یعنی مدارهای مجتمع با کاربرد خاص. به زبان ساده‌تر این سخت‌افزارها دارای چندین چیپ هستند که با همکاری یکدیگر می‌توانند فقط وفقط یک کار انجام دهند. برخلاف FPGA ها هیچ راهی وجود ندارد تا بتوان سخت‌افزارهای ایسیک را برای انجام وظایف دیگر برنامه‌ریزی کرد. ماینر ایسیکی که برای استخراج بیت کوین برنامه‌نویسی شده فقط و فقط بیت کوین استخراج می‌کند؛ در غیر این صورت ترجیح می‌دهد بمیرد اما به زندگی بدون بیت کوین ادامه ندهد. خوبی این سخت‌افزار در این است که سرعت ماینینگ 100 برابری دارد اما برق کمتری نسبت به بقیه سخت‌افزارها مصرف می‌کند.

برخلاف فناوری‌های قبلی که جایگزین داشتند شاید ASIC تنها ماینری باشد که در چند سال آینده شاهد حضور گسترده آن هستیم و حالا حالاها چیزی جایگزینش نشود. چرا؟ چون سرعت استخراج بسیار زیادی دارد اما مصرف برق آن یک‌هفتم بقیه است و طول عمر آن بیشتر از کل تاریخ استخراج بیت کوین است! پس با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید سودآوری بیشتری نیز دارد. یک ماینر مگر چه می‌خواهد؟ مصرف برق کمتر (که البته به‌جایی که زندگی می‌کنید هم‌ بستگی دارد؛ برق در برخی کشورها ارزان‌تر و در برخی دیگر گران‌تر است.)، سرعت استخراج بیشتر و سودآوری بیشتر.

حال که می‌دانید استخراج ارزهای دیجیتال یعنی چه و چه سخت‌افزارهایی برای ماینینگ استفاده می‌شود بهتر است با این مفهوم هم آشنا شوید: «سطح دشواری ماینینگ»

شبکه بیت کوین چگونه تصمیم می‌گیرد مسائل ریاضی داده‌شده چقدر سخت باشند؟

سطح دشواری ماینینگ در شبکه یعنی استخراج و کشف یک بلوک جدید نسبت به بلوک‌های قبلی چقدر سخت‌تر است. میزان دشواری استخراج بلوک‌ها پس از استخراج 2016 بلوک تعیین می‌شود؛ یعنی ماینینگ 2016 بلوک کنونی سخت‌تر از استخراج 2016 بلوک قبلی است. هر 2016 بلوک طی 2 هفته استخراج می‌شوند و همه ماینرها با یک سطح دشواری مشخص اقدام به استخراج بلوک‌ها می‌کنند؛ این یعنی به‌طور متوسط در هر ده دقیقه یک بلوک استخراج می‌شود.

هرقدر ماینرهای بیشتری در شبکه حضورداشته باشند، میزان استخراج بلوک‌ها بیشتر می‌شود؛ پس سطح دشواری کشف بلوک‌ها توسط شبکه افزایش می‌یابد تا تعداد بلوک‌هایی که ماینرها می‌توانند کشف کنند کاهش یابد. هر ماینری که بدون در نظر گرفتن سطح دشواری تعیین‌شده توسط شبکه اقدام به استخراج بلوک کند توسط دیگر اعضای شبکه شناسایی‌شده و هیچ جایزه‌ای برای کشف بلوک‌ها دریافت نمی‌کند.

پاداش بلوک (Block Reward)

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم، ماینرهای درازای حل مسئله ریاضی داده‌شده توسظ شبکه و کشف هر بلوک جایزه‌ای دریافت می‌کنند. میزان این پاداش بستگی به توافق همه اعضای گروه دارد. در حال حاضر این پاداش، 25 بیت کوین است. میزان این پاداش پس از استخراج هر 210 هزار بلوک نصف می‌شود. علاوه بر جایزه‌ای که هر ماینر برای استخراج بلوک‌ها می‌گیرد؛ کارمزدهایی که از کاربران برای انجام تراکنش‌ها دریافت می‌شود به ماینرها تقدیم می‌شود. این کار انگیزه ماینرها را برای ثبت تراکنش‌ها در بلوک‌های خودشان افزایش می‌دهد. با توجه به اینکه پاداش کشف بلوک‌ها در هر 210 هزار بلوک نصف می‌شود در آینده کارمزدهای دریافت شده از کاربران نقش بسیار مهمی را در تأمین امنیت شبکه و ترغیب ماینرها به استخراج بلوک‌های جدید ایفا می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code