آموزشی

بیت کوین چیست ؟ تعریف، استخراج و عملکرد

بیت کوین چیست و از کجا آمده؟

شاید ساده ترین پاسخ برای این پرسش که بیت کوین چیست این باشد که بگوییم بیت کوین نوعی پول است که به صورت دیجیتالی و الکترونیکی توزیع می شود و مورد استفاده قرار می گیرد. بیت کوین در لغت به معنای “سکه های بیتی” است. از این ارز دیجیتالی می توان بدون واسطه برای پرداخت های مستقیم استفاده کرد. بیت کوین در واقع نخستین ارز دیجیتال غیر متمرکز است و بدون بانک مرکزی یا مسئول مرکزی عمل می کند. هیچ شخص یا نهاد یا دولتی مالک آن نیست و آن را کنترل نمی کند و در واقع کنترل آن صرفا به دست کاربرانش است. بیت کوین در واقع هیچ شکل و حالت فیزیکی نداشته و صرفا به صورت دیجیتالی منتقل می شود. این ارز دیجیتالی در واقع خارج از برنامه ریزی که برای آن صورت گرفته تولید و چاپ نمی شود و فقط 21 میلیون از آن برای همیشه تولید می شود. واحد اختصاصی این ارز BTC است و از آن می توان برای تعمیر کالا و تبادل پول و برای سرمایه گذاری استفاده کرد.

بیت کوین به عنوان یک نرم افزار متن باز برای اولین بار در سال 2009 توسط شخص یا گروهی از اشخاص ناشناس ملقب به “ساتوشی ناکاموتو” ارائه شد. در رابطه با هویت واقعی “ناکاموتو” فرضیه های زیادی مطرح شده  که هیچ کدام در واقع به صورت قطعی اثبات نشده است. خیلی از کارشناسان معتقدند “ناکاموتو” در واقع یک شخص نیست بلکه گروهی از برنامه نویسان بزرگ پشت قضیه هستند. “ناکاموتو” دارای یک میلیون بیت کوین است که با قیمت فعلی این ارز دیجیتال وی دارای ثروت بسیار قابل توجهی است.

خالق بیت کوین در واقع جوری این ارز دیجیتالی را طراحی کرده است که حتی در صورت عدم وجود خودش این ارز به پویایی و رشد خود ادامه دهد. در واقع بیت کوین بر مبنای تمرکز زدایی طراحی شده و به همین علت هیچ دولت و نهاد و شخصی نمی تواند بر آن کنترل داشته و صرفا این کاربرانش هستند که روی تمام امور مالی خود کنترل دارند.

با وجود تمام ویژگی های این ارز دیجیتالی، تاکنون هیچ دولتی در دنیا آن را به عنوان پول به رسمیت نشناخته و صرفا به عنوان یک کالای دیجیتالی به آن نگاه می کنند که می تواند به عنوان ابزار پرداخت هم محسوب گردد.

قیمت روز بیت کوین (بر مبنای ارز های فیزیکی مانند دلار و یورو و…) مانند هر کالا یا پول دیگری تابع عرضه و تقاضا است و با توجه به این که تنها 21 میلیون از واحد پولی بیت کوین باید وجود داشته باشد کمیابی آن نقش پررنگی در میزان تقاضا و در نهایت افزایش قیمت آن بازی خواهد کرد.

تعمیر فروش بیت کوین و نحوه انجام آن

تعمیر و فروش بیت کوین چیست و چگونه انجام می گیرد؟

بازار تعمیر و فروش بیت کوین نیز مانند تعمیر و فروش هر کالای با ارزش دیگری پیچیدگی ها و ظرافت های خاص خودش را دارد. در سال های اخیر و با گسترش و رونق استفاده از ارزهای دیجیتالی، تعداد افرادی که مشتاق به استفاده و یا سرمایه گذاری در این حوزه هستند افزایش یافته است. در یکی دو سال اخیر بسیاری از سرمایه گذاران مبلغ هنگفتی را در حوزه تعمیر و فروش بیت کوین سرمایه گذاری کرده اند. در کشور ایران از آنجایی که ما با تحریم مواجه هستیم معمولا از روش های مرسوم برای تعمیر و فروش بیت کوین نمی توانیم استفاده کنیم. تعدادی از روش های تعمیر و فروش بیت کوین عبارتند از: تعمیر و فروش با صرافی های آنلاین داخلی، تعمیر و فروش با صرافی های معتبر خارجی با مستر کارت یا ویزا کارت یا حساب پی پال ، تعمیر و فروش با استفاده از وب مانی و پرفکت مانی، تعمیر و فروش کاربر به کاربر از طریق سایت های وثیقه ای، تعمیر و فروش کاربر به کاربر مستقیم و بدون واسطه.

البته هر کدام از روش های گفته شده برای تعمیر و فروش ارز های دیجیتالی مانند بیت کوین در ایران می تواند محدودیت ها، خطرات و ریسک های مختص به خود را داشته باشد که کاربران باید با توجه، بررسی و دقت کامل به این امور وارد حوزه تعمیر و فروش بشوند تا متحمل ضرر نگردند.

چگونه بیت کوین بخریم

بیت کوین یک دارایی و سرمایه دیجیتالی است که به همان صورت دیجیتالی نیز منتقل می شود و وجه فیزیکی ندارد. می توان با استفاده از کارت های اعتباری و حساب های دیجیتالی و یا حتی ارزهای دیجیتالی مختلف دیگر به صورت مستقیم از شخص یا سایت های فروشنده بیت کوین، این ارز دیجیتالی را تعمیر.

اما قبل از هر چیز برای تعمیر بیت کوین شما برای نگهداری دارایی های خود همانند دنیای واقعی به کیف پول دیجیتالی مخصوص برای نگهداری پول های دیجیتالی خود احتیاج دارید. راه های مختلفی برای داشتن کیف پول دیجیتالی وجود دارد که از مهم ترین و مرسوم ترین آن ها می توان به داشتن کیف پول دیجیتالی به صورت آنلاین و یا بر روی هارد کامپیوتر و یا بر روی تلفن همراه اشاره کرد. بعد از ایجاد یک کیف پول باید یک فروشنده معتبر(سایت های فروش یا شخص) پیدا کنید. در گام بعد با انتقال پول بر مبنای ارزهای رایج(دلار، یورو، تومان و…) و دادن آدرس کیف پول خود به فروشنده، او برای شما معادل بیت کوینی مبلغ را واریز می کند.

گاهی برخی فروشنده های بیت کوین در هنگام تعمیر از شما تقاضای ارائه مدارک و کارت شناسایی معتبر می کنند که این برای حاصل شدن اطمینان و جلوگیری از به وقوع پیوستن کلاهبرداری های احتمالی است.

به یاد داشته باشید که بر خلاف ارزهای بانکی رایج که در آن بانک مسئول و ضامن تامین امنیت پول شماست در دنیای ارزهای دیجیتال شما خود مسئول حفظ امنیت پول خود هستید. بنابراین بهتر است از کیف پول دیجیتالی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت مفقود شدن رمزتان یا خراب شدن دستگاهی که روی آن کیف پول دیجیتالی خود را نصب کرده اید بتوانید به اطلاعات خود دسترسی داشته و بیت کوین های خود را مدیریت کنید.

به تازگی و با گسترش خودپرداز های بیت کوینی می توان با وارد کردن اسکناس در این ماشین ها، ارز دیجیتالی تعمیره و به حساب دیجیتالی خود وارد کنید.

استخراج بیت کوین چیست و چگونه صورت می گیرد؟

 به دلیل آن که بیت کوین یک ارز دیجیتالی غیر متمرکز است برای حیات خود نیاز به توزیع و تایید تراکنش ها دارد. استخراج بیت کوین در واقع تایید کننده این نکته است که تراکنش هایی که در شبکه انجام گرفته از قوانین پیروی می کند. فرایند استخراج در واقع به منظور ایجاد انگیزه برای تامین پایداری و تولید بیت کوین های جدید طراحی شده است. کامپیوتر هایی که در سراسر جهان گسترده شده اند تراکنش های صورت گرفته را به صورت مداوم بررسی کرده و اپراتورهای این سیستم ها در مقابل پاداش بیت کوینی دریافت می کنند.

از سیستمی به نام “اثبات کار” یا POW برای جلوگیری از تقلب استفاده می شود. زمانی که یک تراکنش جدید صورت می گیرد در واقع یک بلاک(یا گروهی از تراکنش ها) به شبکه اضافه می شود و در طی این عملیات بررسی، کامپیوتر ها با انجام اعمال پیچیده ریاضی باید یک رشته طولانی از اعداد و ارقام را حدس بزنند که “هش” نامیده می شود. فقط کامپیوتری که بتواند این “هش” را درست پیشبینی کند می تواند بلاک را به زنجیر اضافه کرده و در اصطلاح آن تراکنش را تایید کند و پاداش خود را دریافت نماید.

برای استخراج بیت کوین نیاز به کامپیوترهایی با قدرت سخت افزاری مناسب است زیرا به دلیل حفظ شبکه و تاخیر در تولید واحدهای جدید بیت کوین، فرایند استخراج روز به روز سخت تر شده و پاداش آن نیز کمتر می شود. در زمان حال و به طور میانگین در هر 10 دقیقه 12.5 بیت کوین تولید می شود و تعداد بیت کوین های استخراج شده تا این لحظه چیزی حدود 17 میلیون بوده است.

ماینینگ بیت کوین چطور انجام می شود؟

ماین بیت کوین چیست و چگونه عمل می کند؟

استخراج بیت کوین یا همان ماینینگ بیت کویین یک فعالیت رقابتی است که با گسترش استفاده از بیت کوین ها و در کنار آن گسترش و افزایش استخراج ها هر روز پیچیده تر از قبل می شود. در ابتدا “ساتوشی ناکاموتو” فرایند استخراج بیت کوین را طوری برنامه ریزی کرده بود که در طی آن CPU یا همان پردازنده های سیستم های خانگی می توانستند به خوبی فعالیت استخراج را انجام دهند اما با گذشت زمان کاربران و استخراج کنندگان فهمیدند که تراشه های پردازنده موجود در کارت های گرافیکی(GPU) که معمولا برای انجام بازی های گرافیکی با کامپیوتر مورد استفاده قرار می گرفت برای عمل استخراج مناسب تر است. ایراد استفاده این نوع پردازنده ها آن بود که خیلی زود گرم می شد و همچنین برق زیادی هم مصرف می کرد. بعد از آن تراشه های مخصوصی هم به بازار آمد که آن ها هم برق زیادی مصرف می کرد. سر انجام نوع خاصی از تراشه ها به نام ASIC  یا مدار مجتمع با کاربرد خاص برای استخراج بیت کوین به بازار آمد . این فناوری سرعت استخراج را بالاتر برده و فرایند استخراج را بهبود بخشید. شاید یکی از ضعف های سخت افزار های ASIC آن باشد که گاهی برخی توسعه دهندگان تلاش می کنند تا بوسیله Fork های متعدد در روند کار آن ها اشکال ایجاد کنند به این دستگاه ها نیز ماینر می گویند برای خرید ماینر می توانید از تکین ماینر استفاده کنید.

در حال حاضر تمام استخراج های اصلی و بزرگ توسط ASIC ماینر ها انجام می شود.

اتریوم و نحوه کار آن

اتریوم چیست و چگونه عمل می کند؟

اتریوم در واقع یک ارز دیجیتال رمزنگاری شده است. در سال 2013 “ویتالیک بوترین” طی یک “مقاله سفید” آن را منتشر کرد. “بوترین” که خود در مجله “بیت کوین” فعالیت می کرد اعتقاد داشت “بیت کوین” ضعف هایی دارد که باید برطرف شود و همین فکر سرآغاز اجرای ایده “اتریوم” بود. اتریوم در واقع یک پلتفرم باز و غیر متمرکز است برای اجرای قراردادهای هوشمند که احتمال خرابی و تقلب و سانسور در آن وجود ندارد. اتریوم بر پایه فناوری بلاکچین عمل می کند. سازندگان اتریوم اعتقاد دارند که اتریوم ایجاد شد تا کسی برای انجام کارهای خودش به هیچ بانک و نهاد و شرکت دیگری احتیاج نداشته باشد و هدف نهایی آن ها تبدیل شدن اتریوم به یک کامپیوتر جهانی و همگانی است.

قراردادهای هوشمند ساخته شده بر بستر اتریوم با استفاده از سیستم مجازی تورینگ کامل غیر متمرکز اتریوم تولید می شود که ماشین مجازی اتریوم یا EVM نام دارد. در واقع این ماشین قسمتی از چارچوبی است که قرارداد های هوشمند را اجرا میکند. EVM برای اطمینان از غیر قابل سانسور بودن، پلتفرم قراردادهای هوشمند را با استفاده از یک شبکه بین المللی از گره های عمومی اجرا می کند. 

اتریوم هم می تواند مانند بیست کوین به عنوان یک ارز دیجیتالی مورد استفاده قرار بگیرد اما با آن تفاوت های زیادی دارد.

زمانی که شما عملیاتی را بر روی شبکه اتریوم انجام میدهید باید هزینه آن عملیات را بپردازید که GAS نام دارد و بهای آن بر حسب “اتریوم” پرداخت می شود. 

ارز های رمز نگاری شده در مقایسه با بیت کوین چقدر کاربردی هستند؟

مروری بر دیگر ارزهای رمزنگاری شده

ارزهای رمزنگاری شده پول های دیجیتالی هستند که تنها به صورت الکترونیکی و در کامپیوتر ها وجود دارند و طریقه توزیع و تولید آن ها تماما مجازی است. ارزهای رمزنگاری شده نیاز به بانک ها و دولت ها ندارند و استفاده و انتقال آن ها تنها توسط کاربران صورت می گیرد. از معروف ترین ارزهای رمزنگاری شده می توان به: بیت کوین، اتریوم، زی کش، دش، ریپل، مونرو، نئو، کارا دانو، لایت کوین، داج کوین، بیت کوین کش و… اشاره کرد.

تا به حال دو تا از مهم ترین این ارزهای رمزنگاری شده یعنی “بیت کوین” و “اتریوم” را بررسی کردیم حال نگاهی به برخی دیگر از ارزهای رمزنگاری شده مهم می اندازیم.

لایت کوین: ارزی دیجیتالی و متن باز که شباهت بسیاری به بیت کوین دارد اما سرعت انجام فرایند تراکنش در آن از بیت کوین بیشتر است.

زی کش: این ارز دیجیتالی غیر متمرکز و رمزنگاری شده است که امنیت کاربران را در سطح بسیار بالایی تضمین می کند.

دش: شاید بتوان آن را یک نسخه محرمانه تر از بیت کوین در نظر گرفت زیرا که تراکنش های صورت گرفته توسط آن غیر قابل شناسایی است.

ریپل: از ویژگی های مهم این ارز دیجیتال این است که بر خلاف بیت کوین برای داشتن آن نیاز به استخراج ندارید.

مونرو: یکی دیگر از ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده که امنیت بالایی را برای کاربران مهیا می کند.

کارا دانو: ویژگی جالب این ارز رمزنگاری شده دیجیتالی در آن است که با این که توسط یکی از بنیانگذاران اتریوم به وجود آمده ولی قابلیت های ارز اتریوم و سایر ارزها را دارا است.  

One thought on “بیت کوین چیست ؟ تعریف، استخراج و عملکرد

  1. کال شاپ تی وی گفت:

    ممکن مطالب را آبدیت کنید و بروز تر باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code