آموزشی, اخبار

چرا خالق بیت کوین هنوز ناشناس باقی مانده است؟

آژیر خطر در بازار; صرافی ارزهای دیجیتال Upbit هک شد

 ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین ناشناس باقی مانده است.

درحالی که بیت کوین سال ۲۰۲۰ را قدرتمندتر از همیشه آغاز کرده، احتمالا امسال هم شاهد افزایش تمایل بازیگران تازه وارد به دنیای رمزارزها باشیم – درست مانند اتفاقی که در سال ۲۰۱۷ میلادی افتاد. چه تازه واردی در دنیای خرید و فروش رمزارز باشید و چه کسی که خیلی ساده اخیرا با بیت کوین آشنا شده، احتمالا برایتان جالب باشد که بدانید ساتوشی ناکاموتو، خالق این ارز مجازی تا به امروز کاملا ناشناخته باقی مانده. اما چرا؟

چرا خالق بیت کوین ناشناس باقی مانده؟

یکی از جالب ترین ایده های پشت موفق ترین ارز مجازی جهان این حقیقت است که هیچکس نمی داند بیت کوین دقیقا توسط چه کسی ساخته شده – و گمانه زنی ها تا همین امروز ادامه دارند.

بیت کوین برای نخستین بار در ماه اکتبر سال ۲۰۰۸ به دست عموم رسید. در آن زمان شخصی که خودش را ساتوشی ناکاموتو معرفی می کرد، مقاله ای تحت عنوان «بیت کوین: یک سیستم پول الکترونک همتا به همتا» را برای لیستی بلندبالا از فعالان حوزه تکنولوژی ارسال کرد. این مقاله به موضوع بحث گروهی کوچک از رمزنگاران تبدیل شد، اما افراد کمی به موفقیت آن باور داشتند. در روز ۳ ژانویه ۲۰۰۹، ناکاموتو با استخراج نخستین بلوک، شبکه بیت کوین را به جهان هستی آورد.

درون آن بلوک، او متنی را تعبیه کرد. «در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹، صدر اعظم در شرف ارائه دومین کمک مالی دولتی به بانک ها است». این نوشته به بحران مالی آن زمان در سراسر جهان اشاره داشت. در ماه های بعد از این، ناکاموتو و کدنویسی به نام هال فینی، نقص ها را برطرف و باگ های چیزی که ایده ای انقلابی به حساب می آمد را رفع و رجوع کردند. این نخستین ارز مجازی غیرمتمرکز در جهان بود. این بیت کوین بود.

بیت کوین یکی از برجسته ترین ایده هایی بود که از جنبش سایفرپانک (علاقه مندان به رمزنگاری و حریم شخصی) نشات گرفت. یکی از دلایل اینکه درک بیت کوین برای تازه واردان سخت است، اینست که رمز ارز مورد اشاره ایده های مختلفی در زمینه پول، تکنولوژی، فلسفه، پردازش و سیاست را با یکدیگر درهم آمیخته است. یا آن طور که جان اولیور یک بار گفت، بیت کوین «تمام آن چیزی است که شما راجع به پول درک نمی کنید و تمام آن چه که راجع به کامپیوترها درک نمی کنید».

ساتوشی ناکاموتو کیست؟

در طول چند سال اخیر، گمانه زنی هایی گسترده راجع به هویت خالق بیت کوین یا همان ساتوشی ناکاموتو شده است. شاید یک مرد، شاید یک زن، شاید یک آژانس امنیتی و شاید هم گروهی از سایفرپانک های متعهد؟ بیایید به مرور برخی از اصلی ترین کاندیداها بپردازیم.

کرگ رایت، برنامه نویس و تاجر استرالیایی برای نخستین بار در سال ۲۰۱۶ مدعی شد که ساتوشی ناکاموتو است. او مستنداتی برای اثبات حرف خود منتشر کرد که بعدا معلوم شد به خاطر عمومی بودن اطلاعات بلاکچین، هیچ ارزشی نداشتند. او همینطور به انتشار اعلامیه ها و بلاگ پست های دروغین با هدف جا زدن خود به جای ساتوشی واقعی متهم شده است. اکثر افراد عقیده دارند که او در حال روایت داستانی جعلی است.

برای مثال موسس اتریوم، ویتالیک بوترین، رایت را به صورت عمومی دیوانه و کلاه بردار خوانده. رایت ضمنا تا امروز درگیر چندین پرونده قضایی شده و برخی از آن ها را هم باخته است. در مجموع عقیده کلی اینست که رایت، صرفا آدمی خیال پرداز است.

یک کاندیدای دیگر هم هال فینی است. فینی یک سایفرپانک و رمزنگار شناخته شده است که نخستین ورژن از یک سیستم اثبات کار با قابلیت استفاده مجدد را ساخت. فینی همینطور نخستین کسی بود که کلاینت بیت کوین را دانلود و نخستین کسی که بیت کوین فرستاده شده از سوی ناکاموتو را در سال ۲۰۰۹ دریافت کرد. فنی البته پیش از مرگش در سال ۲۰۱۴، ادعای مربوط به اینکه ناکاموتو است را رد کرد.

برخی هم رمزنگاری به نام نیک زابو را کاندیدای واقعی تلقی می کنند. او پیش از عرضه بیت کوین، معمار یک ارز دیجیتال به نام Bitgold را طراحی کرده بود. اگرچه این معماری هیچوقت مورد استفاده قرار نگرفت، اما شباهت هایی به طراحی بیت کوین دارد. بنابراین اکنون گمان می رود که زابو در واقع همان ناکاموتو است. هرچند که خودش بارها این موضوع را رد کرده است.

و در نهایت به آخرین کاندیدا می رسیم که آدام بک، مدیرعامل Blockstream است. به عنوان یک رمزنگار و سایفرپانک، بک با ناکاموتو نامه نگاری کرده و در مستندات بیت کوین نیز به نامش اشاره شده است. بک ادعای اینکه خودش ناکاموتو است را رد می کند،

اما برخی می گویند او قبلا مدعی شده که با ناکاموتو ملاقات کرده. بک این را هم تکذیت می کند. در یک مقاله جدید در خبرگزاری بلومبرگ، بک بار دیگر این موضوع را رد کرده و می گوید بهتر است که هویت ناکاموتو نامشخص باقی بماند. «در حال حاضر دیدگاه عمومی اینست که چه بهتر اگر موسس بیت کوین ناشناخته باقی بماند.

به خاطر اینکه بیت کوین مثل یک طلای دیجیتال است و دل تان نمی خواهد طلا یک موسس داشته باشد. به نظرم خیلی خوب است که ساتوشی بیرون از انظار عمومی باقی می ماند».

درحالی که هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو، موسس بیت کوین شاید هیچوقت مشخص نشود، مهم ترین چیز اینست که تکنولوژی اش، بدون دخالت او به کار خود ادامه می دهد. علاوه بر این، بیت کوین از ناشناخته بودن خالقش نفع فراوان برده و مردم بدون حواس پرتی ناشی از سازنده اش، می توانند کاملا روی تکنولوژی متمرکز باقی بمانند. از این منظر، معمای هویت ساتوشی ناکاموتو همان چیزی است که به بیت کوین شکلی جادویی بخشیده.

چرا خالق بیت کوین ناشناس باقی مانده؟

دلایل احتمالی ناشناخته بودن ناکاموتو

ناکاموتو ظاهرا این بینش را داشته که اگر بیت کوین قرار باشد به عنوان یک ارز غیرمتمرکز به موفقیت برسد، باید به شکلی ارگانیک رشد کند و هیچ رهبر یا مدیری نداشته باشد. هرگونه اعلامیه یا اعمال نظر از سوی ناکاموتو می توانست به عنوان یک مشاوره اقتصادی در نظر گرفته شده و تغییرات قیمت را تحت تاثیر قرار دهد.

سناریویی مشابه برای سازنده Litecoin، چارلی لی، اتفاق افتاد و او تصمیم به فروش تمام هلدینگ TLC گرفت.

او بعدا در یک پست ردیت توضیح داد که «هربار توییتی راجع به قیمت لایت کوین می زنم، چه خبر خوب و چه خبر بد، به این متهم می شود که در حال کنترل قیمت ها برای منافع شخصی هستم. برخی حتی تصور می کنند من در حال فروش استقراضی لایت کوین هستم! بنابراین از آن جایی که تاثیر بسیار زیادی می گذارم، کاملا اشتباه خواهد بود که TLC را نگه دارم و راجع به آن توییت بزنم».

یک احتمال دیگر هم اینست که هرگونه تغییر پیشنهادی در پروتکل که مورد حمایت ناکاموتو اما مخالفت کاربران بیت کوین قرار می گرفت، می توانست به اختلاف نظر یا حتی بدتر از این، نوعی جنگ داخلی در دنیای بیت کوین منجر شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code