تحلیل ماینینگ, مقایسه ماینرها

نبرد نفسگیر ماینرها در سال 2020 – S19 در برابر M30 و 1066

در سال 2020 دیگر خبری از ماینرهای تراهش پایین و اقتصادی نیست ، تقریباً تمام شرکت های مطرح خط تولید ماینرهای کم تراهش خود را تعطیل و یا محدود کرده اند.گویا رویداد هالوینگ قرار است در صنعت ماینینگ تغییری عظیم ایجاد کند.

در این مطلب قصد داریم به بررسی سه مدل از مطرح ترین دستگاه های ماینر بازار این روز ها بپردازیم ، نقاط قوت و برتری این ماینرها ، نسبت به یکدیگر را بررسی و در نهایت به یک نتیجه گیری نهایی از این قیاس برسیم.

تاریخچه ی رقابت Bitmain و Whatsminer

در سال های اخیر پادشاه بلامنازع ماینرها شرکتی جز بیت مین نبوده است.شرکتی که در صنعت ماینینگ و ساخت پردازنده هایی با تکنولوژی بالا همواره پیشتاز بوده است.اسم بیت مین و Antminer کافی بود تا هر کاربری را برای خرید دستگاه ماینر ترغیب کند.اما در این بین بازیکنان دیگری وارد صحنه شدند و قصد تصاحب بازار بیت مین را داشتند ولی یکی پس از دیگری غافله را بیت مین باختند و به طریقی کنار رفتند.

آغاز تولید نسل جدید ماینرها توسط بیت مین

شرکت بیت مین در سال 2019 با معرفی دستگاه های T17 و S17 همگان را شگفت زده کرد! رقم های عجیبی چون 50 تراهش و 40 تراهش آن هم فقط با مصرف برق 3000 وات در یک دستگاه ، برای ماینرها تقریباً شبیه به یک رویا بود! اما با چیپست های 7 نانومتری که حتی شرکت بزرگ اینتل نیز از تولید انبوه آن عاجز بود ، این رویال به حقیقت پیوست.

فروش خیره کننده S17 و T17 و خالی شدن انبارها از این مدل از دستگاه ها ، یک موفقیت بزرگ برای بیت مین بود.شرکتی که در گیر و دار اخراج مدیرعامل و بنیان گذاز خود بود.

در این بین شرکت دیگری با نام واتس ماینر (whatsminer) کاملاً بصورت بی سر و صدا در حال بازیابی خود و کشیدن نقشه هایی جهت تصاحب بازار بیت مین بود! اگر میپرسید موفق بوده یا خیر همراه باشید….

واتس ماینر را همه با مدل معرف M3 میشناسند.دستگاهی ارزان ، پر سر و صدا ، با مصرف برق بی نهایت! در ایران بدلیل ارزان بودن M3 بسیار محبوب و پر استفاده بود ، اما پس از قوانین سخت گیرانه دولت در زمینه صنعیت ماینیگ ، کم کم از فارم ها جمع و دستگاه های دیگر جایگزین شد ، جالب است بدانید در خود چین این دستگاه سال هاست که دیگر استفاده نمیشود و مدل های کارکرده و دست دوم دست ماینرهای ایرانی میرسید.

نرخ خرابی بالا T17 ، S17 و ورود M20

به هر حال واتس ماینر پس از M3 به سراغ دستگاه های همچون M10 رفت اما بازهم موفقیت زیادی کسب نکرد.بالاخره و پس از حدود 2 سال سکوت دستگاهی با نام M20 و M20s را روانه بازار کرد.دستگاهی 68 تراهشی با توان مصرفی حدوداً 3000 وات!

اما برگ برنده ی M20 و M20s فقط تراهش بالا نبود.دستگاه به طرز عیجبی با کیفیت و با خرابی پایین طراحی شده بود و میزان دستگاه هایی که در سال 2019 برای تعمیر به گارانتی بازگشت رقمی حدود 5 درصد گزارش شده ، در مقابل در Bitmain میزان خرابی های T17 و S17 رقمی حدود 30 تا 40 درصد بوده است!

در اوایل ماه آوریل (فروردین ماه) ، سمسون مو  مدیر ارشد بخش استراتژی بلاک‌استریم، که یک شرکت زیرساخت بلاک چین میباشد، در توییتی اشاره کرد :

مشتریان بیت مین نرخ خرابی ۲۰ الی ۳۰ درصدی را در دستگاه‌های ماینر Antminer S17 و T17 تجربه می‌کنند.

سمسون مو در ادامه اشاره کرد : 

جیهان وو (Jihan Wu)، مدیر عامل بیت مین سابق و نیان‌گذار برکنار شده این شرکت ، مقصر اصلی این مشکلات است.

در واقع سال 2019 برای بیت مین با یک خاطره ی تلخ و شکست از رقیب تازه بازگشته ی خود یعنی Whatsminer  ، به پایان رسید.

آغاز سال 2020 و یک شروع تازه

در سال 2020 تقریباً دو حریف دیرینه با قابلیت ها و نقاط ضعف خود بیشتر اشنا شده ، به همین دلیل با استراتژی بهتری وارد رقابت شدند.شرکت Bitmain سعی نمود با ارائه دستگاه هایی همچون T17e و S17+ عقب افتادگی خود از نظر تراهش از  MicroBt را به نحوی جبران کند ، اما مشکل اینجا بود که دستگاه های ذکر شده بر اساس همان دستگاه های معیوب بنا شده بودند و باز هم شکایت کاربران را به دنبال داشت، اولین خیز بیت مین با شکست مواجه شد.

بالاخره بیت مین نسل جدید پردازنده های خود و سری جدید دستگاه های خود با نام Antminer S19 – 95 Th/s  و Antminer S19 Pro – 110Th/s را معرفی کرد.

حالا که از آنچه در سال اخیر گذشت دیدی بهتری پیدا نموده اید ، از اینجا به بعد در تکین ماینر قصد داریم به معرفی کامل و مقایسه کامل سری جدید دستگاه های بیت مین و میکرو بی تی و Cannan بپردازیم.

مقایسه S19 Pro و M30s و Avalon 1066

در این مقایسه سه ماینر قدرتمند موجود در بازار ایران (به غیر از S19 که در حال ورود است) میپردازیم.شاید در نظر اول تراهش این دستگاه ها با یکدیگر برابری نمیکند.دلیل این امر این است که قصد ما مقایسه نسخه های موجود در بازار بوده و اگر در آینده ورژن های جدید وارد شد حتماً این مقاله به روزرسانی خواهد شد.

نکته مهم : در حالی که این مطلب را میخوانید نسخه های 110 تراهشی M30s و 55 تراهشی ماینر avalon 1066 تولید شده است ، اما هنوز وارد بازار نشده اند.

 

مقایسه سه ماینر تراهش بالا در سال 2020

مقایسه سه ماینر تراهش بالا در سال 2020

ماینر S19 Pro 

قدرت پردازش : 110 تراهش/ثانیه

توان مصرفی  : 3250 وات

همانطور که در تصویر مقایسه سه ماینر مشاهده میکنید بالاترین تراهش و کم مصرف ترین  ماینر Antminer S19 Pro میباشد.در واقع مزیت این ماینر به سایر دستگاه ها تراهش بالاتر ، مصرف برق کمتر و صد البته برند Bitmain میباشد.دمای دستگاه نیز حدود 35 تا 40 درجه میباشد که این به لطف استفاده از چیپ ست های تکنولوژی بالای 7 نانومتری میباشد.البته این ماینر اسماً 110 تراهش میباشد اما در عمل 115 تا 120 تراهش به گزارش برخی از کاربران با استفاده از نرم افزار کارخانه ای رکورد زده است.

.اما تمام این موارد زمانی رنگ میبازد که به قیمت 2800 دلاری S19 میرسیم.این قیمت بالا میتواند تمامی این مزیت ها در برابر سایر ماینرها را زیر سوال ببرد.

ماینر M30S

قدرت پردازش : 88 تراهش/ثانیه

توان مصرفی  : 3344 وات

واتس ماینر M30s را میتوان یکی از بهترین ماینرهای حال خاضر بازار دانست.

 

این مطلب در حال نگارش میباشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code