آموزشی, تحلیل ماینینگ

بهترین درآمد دستگاه های ماینر در اختیار استخراج کنندگان زی کش Z11 , Z15 , A9++ Zmaster

معرفی بهترین ماینرها برای استخراج زد کش زی کش

شاید کسی فکرش را نمیکرد ارز دیجیتال زی کش (Zcash) روزی تا این اندازه بتواند بین ماینرها محبوب و باعث درآمد فوق العاده ی آن ها شود.زی کش از همان ابتدای ورودش در سال 2016 با جنجال هایی روبرو بود و قیمت چند برابری این ارز در برابر بیت کوین همگان را شگفت زده کرد.

همه چیز در مورد ZCash

زی‌کش یک شبکه پرداخت غیرمتمرکز همتا به همتا و یک ارز دیجیتال با واحد اختصاری ZEC است. این ارز دیجیتال انشعاب یا فورکی از بیت کوین بوده و تعداد واحدهای آن هم مانند بیت کوین محدود به 21 میلیون واحد است. جالب است بدانید برای ساخت زی‌کش از کدهای بیت کوین استفاده شده است.

زی‌ کش مانند بیت کوین، بلاک چین مخصوص خودش را دارد و مبتنی بر استخراج (ماینینگ) است. قابلیتی که Zcash را از بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیگر متمایز می‌کند امکان انجام تراکنش‌های خصوصی است.

برخلاف بیت کوین که تراکنش‌های آن شفاف هستند، با زی‌کش کاربران می‌توانند از حریم خصوصی کامل در تراکنش‌ها بهرمند شوند. در بیت کوین شما می‌توانید یک تراکنش را رهگیری کنید و دارایی‌های موجود در یک آدرس‌ را مشاهده فرمایید اما به گفته تیم توسعه دهنده زی‌کش در شبکه زی‌کش امکان مخفی‌سازی همه چیز وجود دارد.

برای افرادی که دوست ندارند جرئیات تراکنش آن‌ها فاش شود، زی‌کش می‌تواند گزینه مناسبی باشد.در واقع دلیل محبوبیت و رشد این ارز همین مورد می باشد.

زی‌کش در 28 اکتبر سال 2016، به عنوان یک فورک بیت کوین کار خودش را آغاز کرد. خالق اصلی زی‌کش برنامه نویسی به نام زوکو ویلکاس است. این برنامه نویس ، اوایل روی بیت کوین کار میکرد  اما به دلیل ماهیت تراکنش‌های بیت کوین، به فکر راهی افتاد تا تراکنش‌های مخفی را برای کاربران شبکه به ارمغان بیاورد. او با تغییرات گسترده در کدهای بیت کوین، زی‌کش را خلق کرد.

ابتدا نام این پروتکل زیروکوین بود و سپس به زیروکش (Zerocash) تغییر نام داد و در نهایت نام زی‌کش (Zcash) برای آن انتخاب شد.

سرمایه اولیه Zcash توسط سرمایه‌گذاران خصوصی جذب شد. افرادی مانند راجر ور و فرد ارسام، بنیانگذار کوین بیس روی این پروژه سرمایه‌گذاری های سنگینی انجام دادند.

زی کش چگونه استخراج میشود ؟

زی‌کش هم مانند بیت کوین بلاک چین خودش را دارد و به صورت اثبات کار (ماینینگ) کار می‌کند. تراکنش‌های زی‌کش توسط همه اعضای شبکه تایید می‌شوند و سپس توسط ماینرها در بلاک‌ها قرار می‌گیرند و با به هم پیوستن بلاک‌ها بلاک چین شکل می‌گیرد. زمان بلاک زی‌کش حدود 2.5 دقیقه و پاداش بلاک آن 12.5 واحد زی‌کش (zec) است. بنابراین در حال حاضر هر 2.5 دقیقه 12.5 واحد زی‌کش استخراج یا تولید می‌شود. در زی‌کش پس از هر 840,000 بلاک، پاداش بلاک نصف خواهد شد.

الگوریتم استخراج زی‌کش هم با بیت کوین متفاوت است. در حالی که بیت کوین از الگوریتم SHA-256 بهره می‌برد، الگوریتم استخراج زی‌کش Equihash است. بیت کوین و زی‌کش در خیلی از موارد شبیه به هم هستند.

ورود ماینرهای Zcash

اولین و قدیمیترین ماینرهای Zcash و الگوریتم  Equihash در سال 2018 وارد بازار شدند.اولین ماینر از شرکت اینوسیلیکون ، دستگاه A9 Zmaster  با توان پردازشی 50 کیلوسول/ ثانیه   و همزمان بیت مین دستگاه Antminer Z9 Mini با توان پردازشی 10 کیلوسول/ ثانیه  را روانه بازار کرد.زمان ارائه این دو دستگاه بدلیل مصرف برق بسیار پایین و درآمد خوب با استقبال زیاد کاربران مواجه شدند.

در سپتامبر 2018 شرکت بین مین برای رقابت با innosilicon ماینر Antminer Z9 با قدرت پردازشی 42 کیلوسول/ ثانیه معرفی نمود.همزمان هم شرکت ASICMiner از یک غول اسیک با نام ZEON 180 رونمایی کرد که تا ماه ها گران ترین و پردرآمدترین دستگاه ماینر جهان بود.این ماینر از یک خنک کننده مایع استفاده ، و توان پردازشی 180 کیلوسول/ثانیه را داشت.

در سال بعد یعنی 2019 دو ماینر Antminer Z11 و A9+ Zmaster و A9++ Zmaster توسط دو رقیب دیرینه یعنی بیت مین و اینوسلیکون به بازار عرضه شد.در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر اسیک ماینرهای Eqhash که در سال 2019 و 2020 معرفی شدند ، بپردازیم.

تمامی ماینرهای الگوریتم Eqhash

 

همانطور که مشاهده میکنید تاکنون 8 عدد دستگاه مختلف ماینر برای الگوریتم Eqhash ارائه شده است.توجه داشته باشید در این الگوریتم علاوه بر ارز Zcash امکان استخراج Zen . Hush و … را خواهید داشت.

 

1 – غول استخراج کننده Zcash یعنی Antminer Z15

در حال حاضر قویترین ماینر جهان با اختلاف بسیار زیاد Antminer Z15 میباشد.تقریباً از نسل قبلی خود یعنی Antminer Z11 چهار برابر دارای توان پردازشی بیشتر میباشد.مشخصات Z15  که در سال 2020 معرفی شده است به شرح زیر میباشد :

ماینر Antminer Z15 دارای توان پردازشی  420ksol/s میباشد و توان مصرفی 1510 وات ( حدود 6 آمپر) میباشد.

انت ماینر زد 15

در بررسی دستگاه در دفتر تکین ماینر ، میتوان با جرئت گفت شما با یک دستگاه همه چیز تمام مواجه میشوید.انت ماینر Z15 تقریباً چیزی برای گله و شکایت باقی نمی گذارد.

صدای دستگاه فوق العاده کم میباشد و به طبع آن با یک ماینر خنک مواجه هستید.هرچه بیشتر اصول خنک سازی را رعایت کنید دستگاه کم صدا تر خواهد شد.پاور این دستگاه از نوع APW7 بیت مین و جدا از دستگاه میباشد.کافیست سوکت های پاور را به دستگاه متصل و آن را راه اندازی کنید.

درآمد Antminer Z15 تا این لحظه روزانه 30 دلار میباشد! یعنی تقریباً 4 برابر پرچمدار ماینرهای بیت کوین (Antminer S19 Pro) است.تنها چیزی که ممکن است برای خرید آن شما را به چالش وادار کند قیمت این ماینر میباشد.در حال حاضر قیمت این اسیک چیزی حدود 120 میلیون تومان میباشد.بدلیل استقبال کاربران شرکت بیت مین این تحویل Z15 را به صورت سهمیه بندی شده و تحویل های 1 ماهه ، 2 ماهه و 3 ماهه قرار داده است.

2 – دومین قدرتمند زی کش : A9++ Zmaster

همانطور که اشاره شد مخترع و پیشتاز اسیک های زدکش ، شرکت اینووسیلیکون بود ، اولین سری این دستگاه با 50 کیلوسول A9 Zmaster میباشد.در سال 2019 برای عقب نماندن از شرکت بیت مین نسخه ی قدرتمند و به روزی با نام A9++ Zmaster ارائه شد.

مشخصات  این اسیک ماینر به شرح زیر میباشد :

ماینر Innosillicon A9++ ZaMaster دارای توان پردازشی  140ksol/s میباشد و توان مصرفی 1550 وات ( حدود 6.5 آمپر) میباشد.

اینوسلیکون A9 زد مستر پلاس پلاس A9Zmaster++

اگر بخواهید یک دستگاه بی دردسر با توان پردازشی بالا در الگوریتم Eqhash داشته باشید و در کنار آن قیمت مناسبی بابتش بپردازید A9++ Zmaster بهترین گزینه برای شما خواهد بود.شرکت Innosillicon از بهترین متریال ممکن برای ساخت این دستگاه رده بالای خود استفاده کرده است.

از مزایای ماینر A9++ Zmaster صدای کم به نسبت سایر ماینرها و خنک کار کردن آن میباشد.همچنین در تست های مداوم ثبات بسیار عالی از خود نشان داده است.

درآمد این دستگاه در حال حاضر به صورت تقریبی  10 دلار به صورت روزانه میباشد.قیمت این ماینر در صورت موجود بودن در بازار حدود 37 میلیون تومان میباشد.

 

3 – رتبه سوم ماینر زی کش : Z11

در نهایت به ماینر خوش ساخت و مشهور Antminer Z11 می رسیم ، با توجه به توان پردازشی پایین تر این ماینر به نسبت ماینرهای معرفی شده در رتبه ی سوم قرار میگیرد.اما این بدان معنی نیست که این اسیک چیزی کمتر از سایرین دارد.

مشخصات ماینر Antminer Z11 به شرح زیر میباشد :

ماینر Antminer Z11 دارای توان پردازشی  135ksol/s میباشد و توان مصرفی 1418 وات ( حدود 6.5 آمپر) میباشد.

جالب است بدانید شرکت بیت مین تاکنون سه نسخه از Z11 به بازار ارائه داده است.

Antminer Z11 – 135Ksol/s   با توان مصرفی 1418 وات

Antminer Z11  – 105Ksol/s  با توان مصرفی 1200 وات

Antminer Z11  – 80Ksol/s  با توان مصرفی 850 وات

البته این نسخه ها به صورت گسترده توسط بیت مین تولید نشد و با قیمت های بالایی که داشتند ، آنچنان که باید و شاید بین کاربران با استقبال مواجه نشدند (به غیر از Z11 – 135k که فروش نسبتاً خوبی داشت)

درآمد این ماینر در حال حاضر به صورت تقریبی 9 دلار میباشد.

هالوینگ زی کش و جمع بندی نهایی:

اگر قصد دارید به استخراج کنندگان ارز زی کش بپیوندید بهتر است بدانید هالوینگ این ارز تا آذرماه 99 اتفاق خواهد افتاد ، در واقع همانند بیت کوین پاداش استخراج نصف میشود.اما اصلاً جای نگرانی نیست ، چراکه درآمد این دستگاه ها آنقدر بالا هست که با نصف شدن پاداش باز هم صرفه ی اقتصادی داشته باشند.اما نکته ی مهم تر این است که در الگوریتم Equihash چند ارز قدرتمند دیگر نظیر ZenCash و Hush وجود دارد.به جدول زیر توجه کنید :

 

این جدول در آمد حال حاضر Z15 میباشد.همانطور که مشاهده میکنید تفاوت درآمد ارزهای دیگر به غیر از Zcash بسیار ناچیز و در بیشترین حالت 1 دلار اختلاف میباشد.در نتیجه پس از هالوینگ میتوانید به راحتی به ارزهای دیگر Equihash سوئیچ کنید.

اما در بین ماینرهای معرفی شده اگر از نظر بودجه محدودیت ندارید Z15 مسلماً بهترین گزینه است و اگر بودجه ی محدودتری میخواهید به این کار اختصاص دهید دستگاه ماینر A9++ Zmaster گزینه ای عالی خواهد بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code