آموزشی

تاریخچه پیدایش اسیک ماینرهای بیت کوین – مرحله به مرحله

تجهیزات استخراج و اسیک ماینرهای بیت کوین یکی از مهمترین عوامل در موفقیت شبکه بیت کوین هستند و نقش اساسی را ایفا می کنند چرا که این تجهیزات تعیین می کنند که آیا کاری که ماینرهای بیت کوین انجام می دهند واقعا سودآور است یا خیر؟ در واقع این تجهیزات میزان پردازش مورد نیاز برای محاسبات را اندازه گیری می کنند و تعیین می کنند که آیا این پردازش ها می توانند در معاملات بیت کوین جای بگیرند یا خیر؟

اگرچه امروزه تاریخچه اسیک ماینرهای بیت کوین نادیده گرفته می شود اما شما باید بدانید که تاریخچه این تجهیزات توضیحی اساسی درباره چرایی تحول در استخراج ارزهای دیجیتال و تبدیل شدن آن به یک صنعت چند میلیارد دلاری است. صنعت ماینینگ در حال حاضر نیز روز به روز در حال پیشرفت است اگرچه نشانه هایی وجود دارند که نشان می دهند روند رشد آن در حال کند شدن است.

در ادامه قصد داریم نگاهی بیندازیم به تاریخچه کامل فناوری های استخراج بیت کوین و بررسی کنیم که نوآوری ها چه جایگاهی در تاریخچه اسیک ماینرهای بیت کوین دارند.

گذری در ماینینگ CPU در تاریخچه پیدایش اسیک ماینرهای بیت کوین

در تاریخ 3 ژوئن سال 2000 میلادی خالق بیت کوین که با نام مستعار Satoshi Nakamoto شناخته میشد اولین بیت کوین را استخراج کرد. به عنوان اولین استخراج کننده بیت کوین در آن زمان در شبکه بیت کوین ناکاموتو نیازی به تجهیزات خاصی برای انجام این کار نداشت. او موفق شد اولین بسته‌ های بیت کوین( بلوک های بیت کوین) را با استفاده از یک رایانه شخصی با سخت افزار متوسط ایجاد کند.

کامپیوترهای شخصی که برای مشاهده وب سایت ها، کار کردن با نرم افزار Microsoft Word و تعداد زیاد دیگری از نرم افزارهای کامپیوتری مورد استفاده قرار می گرفتند که تمامی آنها شامل قطعه ای بودند که به آن واحد پردازش مرکزی یا به اصطلاح CPU گفته میشد. این قطعه در واقع نحوه پردازش و اجرای دستورات موجود در رایانه را کنترل می کنند. به دلیل عدم رقابت میان استخراج کنندگان بیت کوین در روزهای نخست که این ارز دیجیتال وارد دنیا شده بود توان محاسباتی مورد نیاز برای ایجاد بلوک های جدید و کسب جوایز مربوط به استخراج به راحتی توسط کامپیوترهایی با سی پی یوهای ضعیف نیز امکان پذیر بود.

سخت افزارهای مورد نیاز برای استخراج بیت کوین های جدید با گذشت زمان و ورود اسیک ماینرهای بیت کوین جدید به شبکه بیت کوین تکامل پیدا کردند و این سخت افزارها شروع به رقابت با یکدیگر کردند.

اسیک ماینرهای بیت کوین

ماینینگ با استفاده از GPU

اندکی بعد از آن که بیت کوین به صورت رسمی وارد بازار شد اولین نوآوری بزرگ در سخت افزارهای استخراج و ماینینگ بیت کوین به وجود آمد.

در تاریخ 22 مه سال 2000 میلادی یک برنامه نویس کامپیوتر به نام Laszlo Hanyecz مقدار 10,000 BTC را برای دو پیتزا پرداخت کرد. هر یک از این پیتزاها تقریبا 25 دلار قیمت داشتند. طبق داده هایی که از ارزهای دیجیتال در دسترس است قیمت بیت کوین در ماه ژوئیه همان سال حدود 8 سنت افزایش پیدا کرد. با رسیدن قیمت بیت کوین به 10 سنت در اکتبر سال 2010 اولین دستگاه استخراج بیت کوین با استفاده از واحدهای پردازش گرافیک(GPU) ساخته شد.

اسیک ماینرهای بیت کوین

نکاتی در خصوص GPU ها

برخلاف CPU ها دستگاه های GPU برای انجام طیف محدودی از کارهای محاسباتی بهینه سازی شده اند. پردازنده های گرافیکی که در اصل برای نرم افزارهای بازی طراحی و ساخته شده اند می توانند محاسبات ساده ریاضی را به جای این که به صورت یک به یک و پشت سر هم انجام دهند به صورت موازی انجام دهند تا از این طریق بتوانند هزاران پیکسل را در مدت زمان کوتاهی ایجاد کنند. این دستگاه ها همچنین می توانند دوباره برنامه نویسی شوند تا سایر عملیات های ریاضی را که برای استخراج بیت کوین به آن نیاز است به صورت موازی انجام دهند.

طبق تجزیه و تحلیل هایی که توسط Josh Metnick مدیر عامل شرکت مشاوره ماینینگ Navier ارائه شده است نوآوری در استخراج بیت کوین با استفاده از دستگاه های GPU باعث شده است تا بلوک های بیت کوینی که تولید می شوند به طور متوسط شش برابر بیشتر پاداش دریافت کنند. با توجه به این بهره وری 6 برابری باید دقت داشته باشید که به طور متوسط یک دستگاه GPU تنها دو برابر دستگاه های مبتنی بر CPU برای شما هزینه خواهد داشت.

دستیابی به این بهینه سازی بسیار سریع و در سال بعد یعنی سال 2011 و زمانی که دستگاه های مبتنی بر FPGA (field programmable gate arrays) وارد بازار شدند باعث ایجاد پیشرفت های بزرگتری شد.

اسیک ماینرهای بیت کوین

دستگاه های FPGA در تاریخچه سیک ماینرهای بیت کوین

براساس محاسباتی که Metnick انجام داد FPGA قادر بودند تا محاسبات ریاضی که برای ماینینگ و استخراج بیت کوین مورد نیاز بود را دو برابر سریع تر از سریع ترین دستگاه های مبتنی GPU انجام دهند. البته باید دقت داشت که ساخت این دستگاه ها بسیار سخت تر از دستگاه های GPU بود. در واقع FPGA ها نیازمند انجام پیکربندی هایی در سطح نرم افزار و سخت افزار بودند. این به آن معنا است که دستگاه ها باید برای اجرای کدهای سفارشی برنامه نویسی می شدند و همچنین برای اجرای موثرتر کدها باید این کدها بایگانی میشدند. دلیل این که FPGA بسیار بهینه تر از دستگاه های مبتنی بر GPU بود این بود که FPGA ها توانایی تنظیم قطعات سخت افزاری را دارا بودند و به همین علت گزینه مناسب تری برای استخراج بیت کوین به شمار می آمدند.

استخراج با استفاده از اسیک ماینرهای بیت کوین

سومین نوآوری بزرگ در استخراج بیت کوین احتمالا نیازمند اختصاص بیشترین میزان منابع، زمان و توان توسعه بود. به جای استفاده مجدد از پارامترهای نرم افزاری و سخت افزاری ماشین های موجود تلاش بر این بود که یک ماشین و دستگاه کاملا جدید تولید شود که تنها وظیفه آن استخراج بیت کوین بود و سرانجام نیز این تلاش ها نتیجه داد و اولین اسیک ماینرهای بیت کوین تولید شدند. در سال 2013 یک تولید کننده سخت افزاری کامپیوتری مستقر در چین به نام Canaan Creative اولین مجموعه از مدارهای ادغام شده برای اپلیکیشن های خاص یا همان اسیک ماینرهای بیت کوین را برای استخراج این ارز دیجیتال وارد بازار کرد.

اسیک ماینرهای بیت کوین

نکاتی درباره اسیک ماینرهای بیت کوین

اسیک ماینرهای بیت کوین برخلاف سی پی یوها، GPU ها و FPGA ها از همان ابتدا به منظور استخراج بیت کوین تولید شدند. این موضوع به آن معنا است که تمامی اجزای سخت افزاری و نرم افزاری اسیک ماینرهای بیت کوین از قبل طراحی و بهینه سازی شده اند تا دقیقا محاسبات لازم برای ایجاد بلاک های بیت کوین را انجام دهند.

با وجود این که Canaan Creative اولین تولید کننده اسیک ماینرهای بیت کوین بود سایر شرکت ها مانند بیت مین و MicroBT نیز نسخه های جدیدی از اسیک ماینرهای بیت کوین را وارد بازار کردند که سخت افزارهای پیشرفته تری داشتند. یکی از چشمگیرترین پیشرفت هایی که در حوزه اسیک ماینرهای بیت کوین که از سال 2013 شروع به اتفاق افتادن کرد کاهش اندازه تراشه ها بود. اندازه تراشه های اسیک ماینرهای بیت کوین که در ابتدا و در سال 2013 اندازه آنها تنها 130 نانومتر بود به طور قابل توجهی در طول زمان کوچکتر شد و در جدیدترین مدل های سخت افزاری اندازه این تراشه ها حتی به 7 نانومتر نیز رسیده است.

اسیک ماینرهای بیت کوین

بدون تجهیزات پیشرفته تر و جدیدتر ماینرها به زودی رقابت خود را به اتمام می رسانند

اهمیت اندازه تراشه های اسیک ماینرهای بیت کوین به کارایی استخراج بیت کوین بر می گردد. هرچه سطح تراشه های اسیک ماینرهای بیت کوین بزرگتر باشد کانال های ارتباطی آنها بزرگتر می شود و در نتیجه برق بیشتری مورد نیاز است تا بتواند داده های روی سطح آن را منتقل کند. طبق محاسباتی که Metnick انجام داده است یک اسیک ماینر بیت کوین امروزه دارای صد میلیارد برابر سرعت بیشتری نسبت به پردازنده های سال 2009 دارد.

اسیک ماینرهای بیت کوین

تاثیر افزایش قیمت بیت کوین در پیشرفته تر شدن اسیک ماینرهای بیت کوین

Rakesh Kumar دانشیار مهندسی برق و کامپیوتر در دانشگاه Illinois معتقد است که یک عامل محرک قوی در تکامل سخت افزارهای ماینینگ در طی سال های اخیر و از زمانی که بیت کوین ایجاد شده است افزایش ارزش دلاری بیت کوین بوده است که باعث شده است تا استخراج بیت کوین تبدیل به یک صنعت سودآور شود. هرچه ارزش پاداش هایی که استخراج بیت کوین می دهد بیشتر باشد سودی که نوآوری در تولید دستگاه های پیشرفته تر برای استخراج بیت کوین می دهد نیز بیشتر می شود که البته باید دقت داشت که این موضوع هزینه های محاسباتی را نیز افزایش می دهد.

اسیک ماینرهای بیت کوین

آینده استخراج بیت کوین و اسیک ماینرهای بیت کوین

از سال 2015 تغییر در اندازه تراشه های اسیک ماینرهای بیت کوین کمتر شده است و کمتر شاهد کاهش اندازه چشمگیری نسبت به سال های 2013 و 2014 بوده ایم. علاوه بر این باید دقت داشت که بعد از اولین مورد از اسیک ماینرهای بیت کوین فناوری جدیدی برای جهش در بهینه سازی استخراج بیت کوین وجود نداشته است.

Kumar می گوید: ” ما وارد محدودیت های جدیدی شده ایم و برای جلوگیری از آسیب رسیدن به صنعت ماینینگ و استخراج بیت کوین نیازمند نوع جدیدی از دستگاه های ماینینگ هستیم.”

بدون یک فناوری جدید و بنیادین اساسی ماینرهای بیت کوین به زودی رقابت خود برای خرید تجهیزات جدیدتر و به روزتر که از دهه گذاشته شروع شده بود را قطع می کنند. اگر سخت افزارهای جدیدی که وارد بازار می شوند تنها تفاوت های جزئی با اسیک ماینرهای بیت کوین داشته باشند احتمالا ماینرهای بیت کوین مجبور می شوند تا برای برنده شدن در این رقابت وارد زمینه های جدیدی شوند. این زمینه های جدید می تواند نوآوری در تامین انرژی مورد نیاز برای استخراج بیت کوین، برنامه ریزی مالی بهتر یا حتی متنوع سازی محصولات باشد.

اسیک ماینرهای بیت کوین

صحبت پایانی

با وجود این که تکامل سخت افزارهای استخراج و ماینینگ بیت کوین در طول تاریخ اسیک ماینرهای بیت کوین منشا دستاوردهای بزرگی بوده است ولی ممکن است در آینده این چنین نباشد چرا که امروزه نوآوری های موجود در سخت افزارهای اسیک ماینرهای بیت کوین و سایر تجهیزات استخراج و ماینینگ بیت کوین بیشتر و بیشتر می شوند و شرکت های زیادی در این زمینه فعالیت می کنند و تجهیزات زیادی تولید می شوند. رقابت برای کسب پاداش های مربوط به استخراج بیت کوین ادامه پیدا خواهد کرد تا روند فناوری های مربوط به اسیک ماینرهای بیت کوین را تحریک به پیشرفت کند ولی با این حال مشخص نیست که جهش بزرگ بعدی در زمینه تجهیزات استخراج و ماینینگ بیت کوین چه زمانی و چگونه اتفاق بیفتد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code