ارز دیجیتال, بیت کوین

چانگ‌پنگ ژائو: هیچ‌کس نمی‌تواند بیت کوین را متوقف کند

هیچ‌کس نمی‌تواند بیت کوین را متوقف کند

چانگ‌پنگ ژائو، مدیرعامل صرافی بایننس، در کنفرانس کانسنوس ۲۰۲۱ با اشاره به نبود شفافیت در رویکرد دولت‌ها در ارتباط با ارزهای دیجیتال، اعلام کرد که هیچ نهادی نمی‌تواند بیت کوین یا بلاک چین را از بین ببرد و از همین رو، دولت‌ها باید با آغوش باز این فناوری را بپذیرند.

چانگ‌پنگ ژائوبه عقیده چانگ‌پنگ ژائو، مبارزه برای حذف بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال مثل انکار قبول مدل کسب‌وکار اینترنتی آمازون در دهه ۹۰ میلادی و زمانی که این فروشگاه تازه کارش را آغاز کرده بود است. او در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به این موضوع که ارزهای دیجیتال برای از بین بردن اقتصاد سنتی یا ارزهای فیاتِ با پشتوانه دولت‌ها ایجاد نشده‌اند اظهار کرد که آنها برای بیشتر برای ایجاد «آزادی پولی» پا به دنیا گذاشته‌اند.

چانگ‌پنگ ژائو به بایننس، به‌عنوان بزرگترین صرافی دنیا از نظر حجم معاملات، و سخت‌گیری‌های قانون‌گذاران هم اشاره کرد. به‌گفته وی، بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال پس از آنکه محبوبیت بی‌سابقه‌ای را شاهد بودند، با چالش‌های قانونی ویژه‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند.

قضیه تنها به قانون‌گذاران آمریکایی ختم نمی‌شود؛ نهادهای دولتی در سرتاسر دنیا ابهاماتی در مورد فعالیت بایننس مطرح کرده‌اند و این در حالی است که بایننس پیش‌تر ادعا کرده بود که در هیچ کشور یا منطقه خاصی ساختمان مرکزی ندارد.

چانگ‌پنگ ژائو خاطرنشان کرد که شرکتش قصد مبنی بر مقابله با هیچ دولت یا کشوری ندارد. او در ادامه افزود که ابهامات پیرامون کسب‌وکار بایننس به احتمال زیاد به سبب نبود شفافیت قانونی است.

به نظر نمی‌رسد که چانگ‌پنگ ژائو رویکرد شفافی در مورد بایننس داشته باشد. نکته جالب اینجاست که بایننس در هر شاخه‌ای در این حوزه، از دیفای گرفته تا توکن‌های غیرمثلی و دارایی‌های توکنیزه حضور پررنگ دارد. او در این باره گفت:

” آنقدر باهوش نیستم که پیش‌بینی کنم چه اتفاقی در آینده رخ می‌دهد یا چه چیزهایی محبوب می‌شوند یا کدام پروژه را کاربران می‌پذیرند. سازمان‌یافتگی بایننس بیشتر به‌گونه‌ای است که آزمون‌های زیادی انجام می‌دهیم و مسائل مختلفی را آزمایش می‌کنیم.”

چانگ‌پنگ ژائو در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت که سعی می‌کند کمتر رویکردی از بالا به پایین در تصمیم‌گیری داشته باشد و این رویکرد زمانی که حرف از پروژه‌های بزرگ مثل بایننس اسمارت چین به میان می‌آید، پررنگ‌تر می‌شود. بایننس اسمارت چین، بلاک چین مخصوص بایننس است که در سال‌های اخیر به یک رقیب قدرتمند برای اتریوم بدل شده است. ژائو در این باره می‌گوید:

” بایننس اسمارت چین ناگهانی وارد بازار شد و ایده من [هم] نبود. ”

احتمالا اظهارات ژائو در مورد بایننس در پاسخ به افزایش حملات هکرها و رخنه‌های امنیتی در پروتکل‌های مبتنی بر زنجیره هوشمند بایننس است. در ماه‌های اخیر شاهد حملات گسترده‌ای به این پروتکل‌ها بوده‌ایم و برخی از آنها در فهرست بزرگترین رخنه‌های امنیتی تاریخ دیفای جای می‌گیرند. از آنجایی که بایننس اسمارت چین با نام صرافی بایننس گره خورده است، بسیاری عنوان می‌کنند که چانگ‌پنگ ژائو و صرافی بایننس نسبت به این حملات مسئول هستند. ژائو در این باره گفت:

” بایننس اسمارت چین یک بلاک چین مستقل است و ما کنترلی روی آن نداریم. پروژه‌های روی این بلاک چین هم بسیار مستقل عمل می‌کنند. اگر با آنها صحبت کنم، آنها [هم] با من صحبت می‌کنند، ولی من اصلا با آنها صحبت نمی‌کنم.”

با این حال او خاطر نشان کرد که موفقیت بایننس اسمارت چین روی صرافی بایننس هم تأثیرگذار است؛ چراکه BNB‌ به‌عنوان توکن اصلی این بلاک چین عمل می‌کند. نباید فراموش کرد که چانگ‌پنگ ژائو و بایننس به‌عنوان بزرگترین دارندگان توکن‌های BNB شناخته می‌شوند.

بر خلاف اتریوم، بایننس چین از پروتکل اجماع PoSA استفاده می‌کند و کنترل شبکه در دست ۲۱ نود منتخب است که توسط دارندگان BNB انتخاب می‌شوند. برخی از کارشناسان عنوان می‌کنند که اعتبارسنج‌های بایننس اسمارت چین به‌نوعی با بایننس مرتبط هستند.

ژائو پیش‌تر اعلا کرده بود که بایننس اسمارت چین مجبور شده است تا المان‌های تمرکززدایی را برای رسیدن به مقیاس‌پذیری فدا کند؛ موضوعی که به یکی از معضلات اتریوم تبدیل شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code